Het maken van röntgenfoto’s

Het is belangrijk om regelmatig een preventieve controle bij de tandarts en/of mondhygiënist te ondergaan, doorgaans elke zes maanden. Tijdens deze controle wordt uw gebit nauwkeurig onderzocht op gaatjes en eventuele (tandvlees)ontstekingen.

Naast de visuele inspectie kan de tandarts of mondhygiënist besluiten een röntgenfoto te maken. Röntgenfoto’s bieden een gedetailleerd beeld van uw gebit, wat helpt bij het opsporen van problemen die niet met het blote oog zichtbaar zijn. Zo kan een röntgenfoto inzicht geven in:

  • Verborgen gaatjes: Soms ontstaan gaatjes onder vullingen of kronen, die zonder röntgenfoto’s moeilijk te detecteren zijn.
  • Ontwikkeling van tanden bij kinderen: Röntgenfoto’s kunnen laten zien of alle tanden en kiezen die bij kinderen nog moeten doorbreken, aanwezig zijn en zich goed ontwikkelen.
  • Stand van de wortels: De positie en gezondheid van de wortels van tanden en kiezen kunnen beoordeeld worden. Dit is vooral belangrijk bij het plannen van orthodontische behandelingen of het trekken van tanden.
  • Botniveau en kaakstructuur: Het botniveau van het kaakbot wordt zichtbaar gemaakt, wat essentieel is voor de diagnose van tandvleesziekten en het plannen van implantaten.
  • Wortelresten: Soms blijven er na het trekken van een tand of kies wortelresten achter. Röntgenfoto’s helpen deze resten op te sporen zodat verdere complicaties kunnen worden voorkomen.

Het maken van röntgenfoto’s is een snelle en pijnloze procedure. Bij Mondzorgpraktijk Uithof maken we gebruik van de nieuwste technologieën om ervoor te zorgen dat de stralingsdosis minimaal is, terwijl de diagnostische kwaliteit van de beelden hoog blijft. Zo kunnen we uw mondgezondheid optimaal in de gaten houden en tijdig ingrijpen waar nodig.

Bent u benieuwd naar hoe röntgenfoto’s uw mondgezondheid kunnen verbeteren of heeft u andere vragen? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.