KinderTandVerzorging

Bij Mondzorgpraktijk Uithof worden kinderen met extra aandacht en zorg behandeld. Wij begrijpen dat een bezoek aan de tandarts voor kinderen soms spannend kan zijn, vooral als ze angstig zijn. Daarom nemen we de tijd om hen op hun gemak te stellen.

Eerste afspraak

Bij angstige kinderen wordt tijdens de eerste afspraak geen directe behandeling uitgevoerd. In plaats daarvan besteden we deze afspraak aan het kennismaken met de praktijk en het team. We leggen alles rustig uit en laten zien welke apparaten en materialen we gebruiken. Op deze manier kan uw kind langzaam wennen aan de omgeving en de behandelaar.

Behandelingen door de KinderTandVerzorger (KTV)

De KinderTandVerzorger (KTV) is gespecialiseerd in de mondzorg voor kinderen en biedt een breed scala aan behandelingen aan:

 • Controle: Regelmatige gebitscontroles zijn essentieel om de mondgezondheid van uw kind te bewaken en eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.
 • Sealen: Dit is een preventieve behandeling waarbij een beschermend laagje op de kauwvlakken van de kiezen wordt aangebracht om gaatjes te voorkomen.
 • Fluoridebehandeling: Fluoride helpt het tandglazuur te versterken en beschermt tegen gaatjes.
 • Gebitsreiniging: Het professioneel reinigen van het gebit verwijdert tandplak en tandsteen, wat belangrijk is voor het behoud van gezonde tanden en tandvlees.
 • Gaatjes vullen: Als er toch een gaatje ontstaat, vullen we dit op een kindvriendelijke manier, zodat het gebit gezond blijft.
 • Voorlichting geven: Wij voorzien kinderen en ouders van informatie over goede mondhygiëne en gezonde eetgewoonten.
 • Poetsinstructie geven: We leren kinderen op de juiste manier hun tanden te poetsen, zodat ze een goede mondhygiëne kunnen onderhouden.

Onze aanpak

Bij Mondzorgpraktijk Uithof streven we ernaar om elke behandeling zo aangenaam mogelijk te maken voor uw kind. Onze aanpak is gericht op:

 • Geduld en begrip: We nemen de tijd om naar de zorgen van uw kind te luisteren en deze serieus te nemen.
 • Kindvriendelijke omgeving: De praktijk is zo ingericht dat kinderen zich op hun gemak voelen. Dit omvat kindvriendelijke decoraties en speelgoed in de wachtkamer.
 • Educatie: We vinden het belangrijk dat kinderen begrijpen waarom mondzorg belangrijk is. Daarom leggen we behandelingen en procedures op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit.
 • Preventie: Ons doel is om problemen te voorkomen voordat ze ontstaan. Dit doen we door regelmatige controles en preventieve behandelingen aan te bieden.

Uw kind is in goede handen bij Mondzorgpraktijk Uithof. Wij doen er alles aan om ervoor te zorgen dat een bezoek aan de tandarts een positieve ervaring is, zodat uw kind een leven lang kan genieten van een gezonde glimlach.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem gerust contact met ons op. Wij staan klaar om u en uw kind te helpen.